Feestelijke afsluiting project “Taal op de werkvloer – Oekraïne”

Donderdag 1 december was de feestelijke afsluiting van het project “Taal op de werkvloer – Oekraïne”. Het project is in samenwerking met het Lokaal Werk Team Nieuwegein en SVS Inburgering opgezet.

Acht Oekraïense deelnemers volgden 3 maanden twee keer per week Nederlandse taallessen. Daarnaast werkten zij 16 uur per week op de afdeling Metaal, Schoonmaak of Verpakken. De Nederlandse taallessen werden verzorgd door SVS Inburgering. Alle acht deelnemers hebben het traject doorlopen en afgerond. Zij zijn klaar om in Nederland aan het werk te gaan bij een reguliere werkgever.

De deelnemers hebben inmiddels verschillende sollicitaties uitstaan en er wordt proefgedraaid bij een organisatie in Nieuwegein.

Alle deelnemers ontvingen van SVS Inburgering een certificaat met daarop het behaalde mondelinge resultaat. Het grootste deel van de groep heeft A1 niveau behaald. Een 3-tal deelnemers heeft zelfs een certificaat behaald voor mondelingen vaardigheden op A2 niveau. Dit is binnen een periode van 3 maanden een uitzonderlijke goede prestatie. 

Daarnaast ontvingen alle deelnemers een bewijs van deelname van WerkwIJSS met daarop de Nederlandse  werknemersvaardigheden die  zij hebben aangeleerd. 

Wij feliciteren alle deelnemers van harte met de behaalde resultaten!