Sociale werkbedrijven WerkwIJSS en UW assembleren vlaggenmasten voor Limeta

De sociale werkbedrijven WerkwIJSS (IJsselstein) en UW (Utrecht) gaan jaarlijks meer dan 600 vlaggenmasten assembleren voor Limeta. Dat hebben de drie bedrijven afgesproken in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst is op 15 februari online ondertekend door de directeuren Jacqueline van der Weijden (Limeta), Veronique van der Heijden (WerkwIJSS) en Gertjan Stoker (UW). UW verzorgt ook inkoop en voorraadbeheer van alle onderdelen van de masten en doet de ordercoördinatie.

Het gaat om de volledige assemblage van de masten, van de stalen constructie waarmee de masten in de grond worden geplaatst tot en met de oranje knop op de top. De aluminium masten zijn 6 tot 12 meter hoog en hebben een draaibare constructie waardoor de banieren altijd representatief in de mast hangen.

“Voor het metaal-vakmanschap werkt Limeta al tientallen jaren samen met het sociaal werkbedrijf”, vertelt WerkwIJSS-directeur Veronique van der Heijden. “We zijn heel trots op dit mooie product, waarmee we in onze regio voor interessante leerwerkplekken kunnen zorgen.”

“In IJsselstein en Utrecht wordt het montagewerk gedaan door medewerkers die een leerwerktraject in de metaal volgen”, vult UW-directeur Gertjan Stoker aan. “In onze leerwerktrajecten leiden wij mensen op voor banen bij werkgevers in de metaalsector.”

Sociaal ondernemen zit in ons DNA
“In 2021 bestaat Limeta 75 jaar,” aldus directeur Jacqueline van der Weijden. “Daarvan werken wij al ruim 50 jaar samen met sociale werkbedrijven. Sociaal ondernemen zit in ons DNA. Wij dragen er graag ons steentje aan bij dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen om zo ook een belangrijke rol te spelen op de arbeidsmarkt. Ons doel is nog meer masten af te zetten om nog meer mensen van werk te voorzien. WerkwIJSS en UW zijn fijne partners en spelen een belangrijke rol in ons succes.”

Wilt u ook sociaal ondernemen en werk uitbesteden bij het leerwerkbedrijf in IJsselstein?

Neem gerust contact met ons op:
Jolanda Potuijt – Projectleider WerkwIJSS
06–82527113
j.potuijt@werkwijss.nl